Kalakokemus Jäämerellä

Turskan, sein, makrillin, koljan, puna-ahvenen ja ehkä hyvällä tuurilla Ruijanpaltaankin kalastusta Jäämerellä. Olemme käyneet useissa kalastuskohteissa Etelä-Norjasta Nordkappiin. Jäämeri, vuonot ja korkeat lumihuiput antavat hyvän taustan kalakuville. Näille reissuille uskaltaa antaa kalatakuun ja on mahdollista ja todennäköistä että painorajaennätykset menevät rikki, jos tavallisesti kalastellaan Suomen pienemmillä vesillä. Viime vuosina olemme kohdistaneet palveluretkemme Saltstraumeniin, jossa maailman kovin merivirta on kokemisen ja näkemisen arvoinen. Myös kalastus on mahdollista hyvillä ja huonoilla keleillä. Myös Euroopan pohjoisin niemenkärki -Nordkapp- kannattaa kokea kerran elämässä. Suositun ”Pidennetyn viikonlopun” avaimet käteen -palvelupaketin aikana kolme kalastuspäivää ja kolme iltaa kalajuttujen kerrontaa.

Esimerkki palvelusta ”pitkä viikonloppu”:

Lähtö perjantaina aamulla lentoasemalta. Saapuminen kala-apajille Jäämeren rantaan noin klo 13:00. Eräpalvelut hoitaa kuljetukset lentokentältä sekä kaikki ruokailut ja juomailut majoituksessa. Samalla kerrataan vanhat kalavalheet.

Lounaan jälkeen merelle, ja illalliselle palataan kun ruokakalat on veneessä. Omia kalastusvälineitä tai kalastuspukuja ei tarvita, oppaat ajavat teidät parhaille ottipaikoille. Paikallisen kalaillallisen jälkeen iltaa istutaan omassa porukassa tai hakeudutaan luomaan paikallisia kontakteja.

Lauantaina ja sunnuntaina jatketaan tuliaiskalojen narraamista, jos vielä löytyisi se isompi….

Maanantai aamulla paluu Suomeen iltapäivällä.

Kaikki välineet ja matkajärjestelyt saadaan kuulumaan seminaaripakettiin, ruokailut ja juomailut mukaan lukien. Majoituksessa löytyy kokoustilafasiliiteetit yritysvieraille, jos joku malttaa katsella dioja vuonomaisemissa.

Ryhmäkoko 2-12.