Elämyspäivä suomalaisessa metsässä

Suomalainen villi luonto tarjoaa elämyksiä vuodenajasta riippumatta. Reippailuretket suomalaisessa koskemattomassa metsässä tai miksei suoalueilla ovat unohtumaton kokemus monelle. Järjestämme esimerkiksi päivän elämysretkiä suomalaiseen luontoon jolloin voimme valita erilaisia aktiviteetteja retkelle, vaikka usein pelkkä patikointi ja maisemien katselu on monelle riittävä elämys. Elämykseen kannattaa kuitenkin usein lisätä ”puhdas ruoka puhtaasta luonnosta” eli syödään luonnon antimia paikallisista herkuista valmistettuna. Talven lumisilla keleillä voidaan esimerkiksi kokeilla erähiihtoa. Aktiviteetin liikunnallinen rasitus tai ”eräextreem –taso” valitaan asiakkaan toiveiden perusteella. Mahdollisuus esimerkiksi telttamajoitukseen keskellä korpea, myös keskellä talvea, jolloin se myös on mieleenpainuvin kokemus. Kaikki tarvikkeet järjestetään, tarvittaessa ulkoiluvarusteista lähtien.

Pelkkä reippailu vie aikaa alkaen noin 4 tuntia paikanpäällä. Turun ja Helsingin talousalueilta noin 1-2 tunnin ajomatkan säteellä on todella hienoja maisemia, joita ihan ei näe kaupungin korkeimmasta kerrostalosta. Tekemistä riittää koko illaksi ja yöksi. Seuraavassa sienestysteemalla järjestetty tapahtumakuvaus, teemoja voi käydä ideoimassa ”virkistyspäivä ” tapahtumista.

8.00 Nouto hotellilta
9.30 Aamupala kahvi ja tutustuminen suomalaisiin sieniin ja sienestykseen
10.30 Varustautuminen ja sienestys oppaiden johdolla
12.00 Sienien esikäsittely ja valmistus ruuaksi
12.30 Lounas paikallisista antimista (Riista – kala, sienet )
13.30-15 Sienestys jatkuu
16.00 Saunan lämmitys ja sienten esikäsittely
17-19.00 Sauna
20-22.00 Illallinen (Riista-kala –sienet-marjat) ja sienireseptit kotiintuliaisia varten
23.30 Paluu hotellille

Lisäpalvelut; savusauna, uinti/avantouinti, yöpyminen majatalossa, ruokailujen järjestäminen, kuljetukset Helsingin ja tai Turun suunnilta tarvittaessa.

Ryhmäkoko 4-30. Palvelu on mahdollinen vuoden ympäri.