Päivä Helsingin tai Turun saaristossa veneillen

 

Suomen saaristo on jotain sellaista mitä ei ole muualla, jos sitä ei ole vielä kokenut tai nähnyt nyt siihen on mahdollisuus.. Järjestämme lyhyistä päivätutustumisajeluista aina usean päivän mittaisiin retkiin saaristoon jossa voimme kalastella tai ainoastaan tutustua saariston kulttuuriin, elämäntapaan ja ennen kaikkea maisemiin veneillen ja esimerkiksi patikkaretkillä kansanpuistojen maisemissa. Pidemmillä retkillä leiriydytään saaristossa. Joko teltassa, jos haluatte raavaan eräkokemuksen tai täyden palvelun hirsihuviloissa joissa lämmitettävät uimapaljut ja pehmeät vuoteet. Haluttaessa saunotaan ja lyhyemmilläkin retkillä syödään kenttälounas joka valmistetaan paikallisista riista- ja kalaherkuista mitä ravintoloissa ei ole listalla. Mitään (säänkestävää) varustusta ei tarvita, järjestämme kaiken, myös kalastusvälineet ja luvat haluttaessa, jos haluatte kalastaa tai harjoitella kalastamista tutustumisen ohella.

Esimerkki päivän saaristoretkestä Turun tai Helsingin lähialueelta.

8.00 Nouto hotellilta ja ajo kohti venesatamaa
9.00 Varustautuminen asianmukaiseen varusteisiin ja aamukahvi
9.30-11.00 Veneilyä saaristossa kohti tutustumiskohdetta
11-12.00 Patikkaretki saaristokohteessa
12-13.00 Kenttälounas (Paikallista riistaa tai kalaa)
13.30-15 Venekiertoajelu kohti iltakohdetta
15-16.30 Kalapyydysten kokeminen ja kalojen perkuu
17.00 Saunan lämmitys ja ruuan laitto
18.00-20.00 Sauna
20.-22.00 Illallinen (Juuri nostettua kalaa tai riistaa)
22-24.00 Paluu hotellille

Ryhmäkoko 2-12. Palvelu on mahdollinen muina vuodenaikoina poislukien kelirikkoaika. Talvella/Jäällä voidaan matkaa taittaa lumikelkoilla, jolloin kokemus on varmasti unohtumaton.

Lisä/palvelut; savusauna, uinti/avantouinti, yöpyminen Saaristomökeissä, ruokailut, kuljetukset veneille tai saaristokohteisiin Etelä-Suomesta esimerkiksi Helsingin ja tai Turun hotelleista tarvittaessa, kalastusopaspalvelut, kalastusluvat.