Virkistyspatikkaretki erätaitojen merkeissä

Ryhmänne pääsee erkaantumaan kaupungin kiireistä Suomalaiseen luontoon ja esimerkiksi pienryhmäkilpailuna kerrataan ala-asteelta unohdettuja biologian lunttilappujen opetuksia. Raikkaan ulkoilmareippailun päätteeksi ruoka, juoma sekä sauna maistuvat entistä paremmalta.

Vaihtoehtoisesti olemme järjestäneet ”ensikertaisen” eräopastusta muun muassa: opetetaan lukemaan karttaa, käyttämään kompassia, lukemaan ilmansuunnat maastosta, arvioimaan etäisyyksiä, rakentamaan sääsuojan ja sytyttämään nuotion huonommallakin kelillä.

Mahdollisuus telttamajoitukseen keskellä korpea, myös keskellä talvea, jolloin se myös on mieleenpainuvin kokemus. Kaikki tarvikkeet järjestetään, tarvittaessa ulkoiluvarusteista lähtien. Jolloin patikkaretki voidaankaan vaihtaa hiihtoretkeksi.

Pelkkä reippailu kisailuineen vie aikaa alkaen noin 4 tuntia paikanpäällä. Turun ja Helsingin talousalueilta noin 1-2 tunnin ajomatkan säteellä on todella hienoja maisemia, joita ihan ei näe kaupungin korkeimmasta kerrostalosta. Tekemistä riittää koko illaksi ja yöksi.

Lisäpalvelut; savusauna, uinti/avantouinti, yöpyminen majatalossa, ruokailujen järjestäminen, kuljetukset Helsingin ja tai Turun suunnilta tarvittaessa.

Ryhmäkoko 4-30. Palvelu on mahdollinen vuoden ympäri.